Hoe kan ik mijn geld dat in de stenen zit gebruiken voor mijn pensioen?

De overwaarde op uw woning is geld dat je niet kunt gebruiken! Misschien valt je pensioen tegen en wil je meer van je oude dag genieten. Er is voor pensionado’s meer mogelijk dan veel mensen denken.

Overwaarde op reguliere basis opnemen

U kunt er voor kiezen om in een keer een bedrag op te nemen uit je hypotheek. Hierbij is meer mogelijk dan je denkt. Een echtpaar met alleen AOW en geen pensioen kunnen al snel   € 200.000  overwaarde opnemen. 

Overwaarde hypotheek

Steeds meer geldverstrekkers bieden een overwaarde hypotheek aan. Met een overwaarde hypotheek wordt er voor een vastgestelde periode bijvoorbeeld 10 jaar, elke maand een netto uitkering gedaan. Deze uitkering wordt bij je hypotheekbedrag opgeteld evenals de rente die je moet betalen. Het voordeel hiervan is dat je maandlasten niet stijgen. Ook wordt er bij afsluiten niet getoetst op je inkomen. De bank garandeert ook dat als je uiteindelijk komt te overlijden dat je nabestaande nooit een restschuld overhouden. 

Je overwaarde gebruiken voor de aankoop van een 2e woning of vakantie woning

Door een 2e hypotheek te nemen of door de hypotheek over te sluiten kun je een consumptieve uitgave tegen de lagere hypotheek rente financieren. Het vrijgekomen geld kun je dan gebruiken voor de aankoop van een 2e woning of vakantie woning voor uw zelf of om te verhuren. Als de overwaarde onvoldoende is om de door jou gewenste woning te kopen, dan kunt je in de meeste gevallen het restant als hypotheek op de nieuwe woning nemen.  Verhuur van de (vakantie) woning kan een beter rendement opleveren dan sparen. Verdiep je wel in de risico’s

Je overwaarde gebruiken voor een nieuwe keuken of badkamer

Op een eenvoudige manier kun je er voor zorgen dat het comfort van je huis verbeterd wordt. Je kunt de hypotheek verhogen voor een nieuwe keuken of badkamer, maar ook om zonnepanelen te plaatsen of om je huis duurzamer te maken. Maak direct een afspraak met onze adviseurs om de mogelijkheden te bekijken.

Schuiven naar boven
× Hoe kan ik je helpen?